MENIU
Cosul tau

Termeni si conditii

Inainte de a achizitiona un produs, cititi cu atentie Termenele si Conditiile noastre.

Prin folosirea acestui site va exprimati acordul explicit si in cunostinta de cauza cu privire la acceptarea termenelor si conditiilor contractuale exprimate mai jos.

1. Definitii generale

Site-ul www.addien.ro, numit in continuare ADDIEN, este proprietatea SC Luxury Fashion Milano SRL, inregistrata in jud. Ilfov, str. Drumul Fermei, nr. 69F, Popesti-Leordeni, Reg.Com. J23/3778/2015, CUI: 34902075, si va fi numita in continuare ADDIEN.

UTILIZATOR: orice persoana fizica sau reprezentant al unei persoane juridice care acceseaza site-ul cu sau fara intentia de a-si crea cont sau de a deveni Client.

CLIENT/CUMPARATOR: orice persoana fizica sau reprezentant al unei persoane juridice care efectueaza o Comanda;

VANZATOR: SC Luxury Fashion Milano SRL, prin magazinul online ADDIEN.

CONTINUT: toate informatiile disponibile pe site-ul www.addien.ro, continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor sau Clientilor sai de catre ADDIEN, orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un reprezentant ADDIEN Utilizatorului sau Clientului.

SERVICIU: serviciul de comert electronic dezvoltat prin intermediul magazinului online ADDIEN sau telefonic, care implica o relatie de schimb de marfuri intre Vanzator si viitorul Cumparator.

CONT: ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur Client accesul la zone restrictionate ale magazinului online ADDIEN prin care se face accesul la serviciul de comert electronic.

BUNURI: orice produs(e) din magazinul online ADDIEN, care va/vor fi furnizat(e) de catre Vanzator, Clientului, pe baza unei Comenzi.

COMANDA: acordul dintre Vanzator si Cumparator, in format electronic (email), prin care ADDIEN livreaza Bunurile iar Clientul plateste contravaloarea Bunurilor.

CONTRACT: o Comanda lansata de catre Client si confirmata de catre ADDIEN.

DOCUMENT: Termenele si Conditiile ADDIEN

NEWSLETTER: mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre www.addien.ro intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea ADDIEN cu referire la informatiile continute de acesta.


2. POLITICA GENERALA

2.1. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.addien.ro

2.2. Folosirea site-ului, respectiv efectuarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.addien.ro implica automat acceptarea de catre Cumparator a Termenelor si Conditiilor magazinului online ADDIEN. O comanda se considera finalizata in momentul confirmarii telefonice sau prin e-mail de catre ADDIEN. Orice comanda neconfirmata de catre ADDIEN nu va avea valoarea unui Contract.

2.3. Prin folosirea site-ului, Clientul/Utilizatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia.

3. CONTINUT

3.1. Clientului/Utilizatorului nu ii sunt permise:

- copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site;

- incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea materialelor si informatiilor publicate;

- incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua ADDIEN prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin “flooding” sau “DOS”.

- folosirea oricaror adrese de email publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de email-uri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

3.2. Clientul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului Document.


4. CONTACT

4.1. Datele de identificare publicate pe site de către Vanzator sunt complete si corecte.

4.2. Prin completarea formularului de contact sau inregistrarea unui cont pe site, Clientul permite Vanzatorului sa-l contacteze atat telefonic, cat şi prin e-mail.

4.3. In acelaşi timp, completarea formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta un angajament din partea Vanzatorului de a contacta Clientul.

4.4. ADDIEN isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.).


5. NEWSLETTERE SI ALERTE

5.1. Prin inregistrarea unui cont pe site, Clientul/Utilizatorul este de acord implicit sa primeasca newslettere si/sau alerte din partea ADDIEN.

5.2. Datele preluate de la Client in scopul expedierii newsletterelor si/sau alertelor pot si vor fi folosite de catre ADDIEN in limitele Politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newsletterelor si/sau alertelor de catre Client se poate face in orice moment.


6. PRODUSE

6.1. Toate produsele disponibile pe site-ul www.addien.ro sunt produse noi si se livreaza insotite de factura fiscala. Produsele sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului Document si in limita stocului disponibil.

6.2. Tarifele si preturile afisate pe www.addien.ro sunt exprimate in lei (inclusiv TVA) si se vor regasi intocmai pe comanda finalizata, respectiv pe factura.

6.3. Transportul produselor comercializate de catre ADDIEN la adresa Clientului/Cumparatorului este GRATUIT doar pe teritoriul Romaniei. Transportul produselor in afara teritoriului Romaniei va fi taxat suplimentar in functie de dimensiunile si greutatea coletului. Contravaloarea transportului international se va regasi pe factura fiscala. Clientul poate returna GRATUIT (doar pe teritoriul Romaniei) produsele achizitionate in termen de 14 zile calendaristice de la primirea acestora. Returul produselor din afara teritoriului Romaniei va fi suportat de catre client.

6.4. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru astfel de actiuni o poarta numai Clientul.

6.5. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a schimba pretul produselor prezentate pe site fara o notificare prealabila, excluzand cazul comenzilor confirmate prin e-mail sau telefonic de catre ADDIEN.

6.6. ADDIEN nu ofera nicio garantie, in afara de cele prevazute de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara a se limita, la funcționarea site-ului, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop.

6.7. Clientul este de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc, singura derogare reprezentand obligatia ADDIEN de a acorda Clientului dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislației in vigoare, drept detaliat in cuprinsul prezentelor Termene si Conditii.

6.8. ADDIEN nu isi asuma nicio responsabilitate pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul Clientului si cea a produsului sau decalajele in ceea ce privește masura/dimensiunea produselor, ce tin exclusiv de particularitatile acestora.


7. COMANDA ONLINE/TELEFONICA

7.1. Programul de preluare al comenzilor este de luni pana vineri intre orele 10.00 – 18.00, livrarea urmand a se efectua de luni pana vineri intre orele 09.00 – 17.00, in termenul afisat pe pagina de produs si calculat de la data confirmarii comenzii.

7.2. Clientul poate efectua comenzi de produse disponibile pe site, doar cu inregistrarea unui cont online, prin completarea formularului de procesare a comenzii si validarea comenzii.

7.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

7.4. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca ADDIEN poate sa-l contacteze telefonic, prin e-mail sau prin orice mijloc disponibil pentru eventuale neclaritati si situatii legate de comanda, plata, detalii de livrare, etc.

7.5. ADDIEN poate anula, fara nicio obligatie, o comanda efectuata de catre Client daca: banca emitenta refuza cardul Clientului la plata online, tranzactia de plata online nu a fost validata de catre procesatorul de carduri, datele furnizate de Client nu sunt complete/corecte sau fara nicio justificare.

7.6. Clientul poate anula o comanda, fara nicio obligatie sau justificare, inainte de confirmarea comenzii de catre ADDIEN cu conditia sa comunice acest lucru prin e-mail sau telefonic.

7.7. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care ADDIEN informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.U.G nr. 34/2014, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termene si Conditii.

7.8. Clientul poate efectua comenzi telefonice, cu conditia sa comunice Vanzatorului toate datele necesare procesului de cumparare.

7.9. Comanda online se efectueaza urmand pasii mentionati mai jos:

- Clientul alege produsele pe care doreste sa le achizitioneze si le adauga in cosul de cumparaturi;

- Clientul selecteaza optiunea „finalizare comanda” si alege finalizarea cu inregistrare;

- Clientul completeaza formularul de comanda cu informatiile de facturare, livrare si modalitatea de plata.

- Clientul va primi un e-mail prin care va fi informat ca i se va confirma comanda in termen de maximum 24 de ore de la plasarea comenzii;

- Clientul va primi, in termen de 24 de ore de la plasarea comenzii, un e-mail reprezentând confirmarea comenzii.

- In cazul platii cu cardul, Clientul este obligat sa introduca datele suplimentare solicitate in vederea efectuarii platii.

7.10. Clientul isi poate modifica datele personale printr-o solicitare trimisa la adresa noastra de e-mail 
office [at] addien.ro inainte de confirmarea comenzii sau in orice moment, in cazul in care la momentul solicitarii nu exista contracte in derulare.

7.11. Clientul poate folosi un singur cod de reducere sau voucher pe o comanda efectuata online. Folosirea mai multor coduri de reducere/vouchere va duce la anularea comenzii de catre reprezentantii ADDIEN.


8. PLATA

8.1. Plata produselor aflate sub incidenta unui Contract se va efectua integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

8.2. Plata produselor comandate de pe site-ul www.addien.ro conform acestor Termene si Conditii se poate efectua in avans cu cardul, prin transfer bancar sau cu ramburs la livrarea produselor de catre curier (Fan Courier sau Urgent Cargus).

8.3. Clientul poate efectua plata in avans prin ordin de plata/transfer bancar, iar dovada platii trebuie trimisa la adresa de email 
office [at] addien.ro . Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul ADDIEN.

8.4. Plata in sistem ramburs se efectueaza pentru produse a caror valoare nu depaseste suma de 3000 RON (sau echivalentul in alte valute). In cazul unei comenzi cu o valoare mai mare de 3000 RON, Clientul va fi contactat telefonic sau prin email de catre unul dintre reprezentantii ADDIEN pentru a stabili de comun acord cu acesta o modalitate de plata alternativa.

8.5. Ordin de plata - Plata se efectueaza in contul Luxury Fashion Milano SRL, RO08INGB0000999905221986, deschis la ING Bank, inainte de a se expedia comanda. Puteti solicita emiterea unei facturi pro forma.

8.6. Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Visa Electron/Maestro/MasterCard).

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

 - Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)

se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 - "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,

la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

 

8.7. Online in rate egale fara dobanda prin card de cumparaturi.

 

Dupa ce veti introduce numarul de card in pagina procesatorului de plati, sistemul va detecta automat daca este un card eligibil pentru plata in rate, la una din bancile agreate de catre magazin si va afisa o lista de unde puteti alege numarul de rate dorit.

 

a) Prin card de credit emis de Banca Transilvania  (Programul Star BT)

 

Acum e mai usor sa-ti cumperi tot ce iti doresti cu cardul STAR de la Banca Transilvania.

Ti-ai ales produsul dorit? Cu cardul STAR poti sa platesti in 5 RATE fara dobanda.
Sunt incluse in programul STAR Card  cardurile de cumparaturi:  STAR Forte,  STAR Forte pentru Medici, STAR Gold, Visa Gold BT-Rotary, STAR Platinum,Visa Business Gold Credit Card, Visa Business Silver Credit Card, BT Flying Blue Classic si BT Flying Blue Premium

 

 

 

Daca nu ai unul dintre cardurile din programul STAR aplica aici (http://www.starbt.ro/star-forte/?utm_source=afiliat&utm_medium=banner&utm_campaign=siteuri-parteneresi platile online devin mai simple ca oricand:

Rate fara dobanda  perioada de gratie de pana la 56 de zile

 comision zero la toate cumparaturile   plati sigure pe internet


Intra pe www.starbt.ro si afla toate avantajele programului STAR.


 0800 80 2273(CARD) Apel gratuit din orice retea nationala, fixa sau mobila

 *8028  Apelabil din orice retea nationala, fixa si mobila
 0264.594.337  Apelabil din orice retea, inclusiv international

 

 

b) Prin card de credit emis de BCR:

 
E usor sa faci cumparaturi cand ai CARDUL BUN DE PLATA de la BCR! Ai RATE fara dobândă si reduceri la comerciantii parteneri!

 

Plateste prin cardul tau de credit BCR pe website http://www.addien.ro si beneficiezi de oferta standard de  5 rate fara dobanda!

 Cine poate plati in rate? Sunt înscrişi automat şi gratuit toţi clienţii care deţin unul dintre cardurile de credit BCR înrolate în Program şi care, la momentul efectuării tranzacţiei la comercianţii parteneri ai BCR, solicită facilitatea „Rate fără dobândă”. Cardurile de credit BCR înrolate în Programul de Rate cu 0% dobândă sunt:

•             BUN DE PLATA Standard MasterCard sau Visa (inclusiv contactless)

•             BUN DE PLATA Gold MasterCard sau Visa

•             MasterCard GOLD EUR

•             EPB Platinum sau World Signia MasterCard

Pentru a plati online cu cardul, in procesul de comanda selectati optiunea de plata "Online prin card bancar"introduceti datele cardului dvs BCR si numarul de rate dorit. Platile online sunt procesate direct de catre BCR prin intermediul platformei EuPlatesc. Sistemul de plata este securizat la cele mai inalte standarde, inclusiv 3D Secure.

Vrei si tu cardul BUN DE PLATA de la BCR? 

•             Aplica acum pe  www.bcr.ro sau

•             Trimite SMS la 1780, tarif normal, cu textul “Card” şi vei fi contactat de catre un operator bancar sau

•             Apeleaza gratuit, non-stop, din orice reţea naţională InfoBCR la numarul 0800.801.BCR (0800.801.227)

Spor la cumparaturi!

 

  

c) Prin card de credit emis de BRD Finance

 Uita de timpul petrecut in trafic si de aglomeratia din magazine ! Prin cardurile BRD Finance planurile prind viata direct din confortul casei tale, cu doar un click :

-        alegi produsele dorite

-        alegi optiunea de plata  potrivita  nevoilor tale si platesti rapid si in deplina siguranta : 

a)     plata cu perioada de gratie de pana la 47 de zile :  0% dobanda pe parcursul perioadei de gratie,  0% comision pentru tranzactia efectuata.

b)     plata in rate cu 0% dobanda, alegand  durata  de rambursare potrivita bugetului tau si beneficiind de 0% comision pentru tranzactia efectuata.

 

Consulta detalii complete despre cardurile BRD Finance participante si  optiunile de plata, precum si  exemple reprezentative de rambursare, pe www.brdfinance.ro.

 

 

 

d) Prin card de credit emis de Alpha Bank


Optiunea de plata in rate cu 0% dobanda prin cardul tau  de cumparaturi de la Alpha Bank (VISA CREDIT, VISA GOLD, COSMOTE MASTERCARD,  MASTERCARD CREDIT)
Noul serviciu oferit de Alpha Bank permite detinatorilor de carduri de cumparaturi in lei emise de banca sa beneficieze de o solutie de plata in rate flexibila pentru bunurile/serviciile achizitionate cu cardurile de cumparaturi de la 
comerciantii afiliati acestui serviciu.

Confort - pentru optiunea de plata in rate nu este nevoie sa aplici, sa programezi in avans sau sa faci rost de documente suplimentare. Trebuie doar sa soliciti plata bunurilor cu cardul tau de cumparaturi de la Alpha Bank in numarul de rate dorit si permis de comerciantii parteneri.

Convenabil - bunuri achizitionate prin optiunea de plata in rate cu cardul fara dobanda. Pentru bunurile astfel achizitionate, pentru a beneficia de 0% dobanda, trebuie sa platesti lunar rata aferenta, egala cu costul bunurilor impartit la numarul de luni ales pentru plata. Daca sunt efectuate si alte tipuri de tranzactii, este necesara plata in intregime a sumei lunare datorate pentru a beneficia de dobanda 0%.

Flexibilitate - poti folosi plata in rate ori de cate ori doresti in limita liniei de credit aferenta cardului tau. Pe masura ce rambursezi ratele lunare, sumele rambursate devin din nou disponibile pe contul tau de card.

Libertate - esti liber sa folosesti plata in rate in orice magazin partener; ai libertatea sa alegi numarul de rate care ti se potriveste cel mai bine din maximul permis; Extrasul de cont de card emis lunar iti va arata de fiecare data ce rata trebuie sa platesti pentru luna curenta si suma ratelor viitoare ramase de platit, iar prin serviciul de debitare directa poti alege ca suma totala datorata sau suma minima de plata, sa fie rambursata automat din contul tau curent deschis la banca, in aceeasi valuta cu cea a cardului.”

 


Pentru mai multe detalii, sunati la nr. de telefon 0733578398.9. LIVRAREA

9.1. Livrarea produselor disponibile pe www.addien.ro se efectueaza exclusiv prin intermediul Fan Courier sau Urgent Cargus si include optiunea de verificare a coletului in fata curierului. 

9.2. Acest serviciu este oferit GRATUIT de catre ADDIEN oriunde pe teritoriul Romaniei, indiferent de valoarea comenzii. Transportul produselor in afara teritoriului Romaniei va fi taxat suplimentar in functie de dimensiunile si greutatea coletului. Contravaloarea transportului international se va regasi pe factura fiscala.

9.3. Programul de preluare al comenzilor este de luni pana vineri intre orele 10.00 – 18.00, livrarea urmand a se efectua de luni pana vineri intre orele 09.00 – 17.00, in termenul afisat pe pagina de produs si calculat de la data confirmarii comenzii (pentru comenzile confirmate de catre client pana in ora 12:00), respectiv incepand cu a doua zi de la data confirmarii comenzii (pentru comenzile confirmate de catre client dupa ora 12:00).  In cazul in care nu se va reusi livrarea in termenul mentionat, vei fi contactat(a) telefonic sau prin e-mail;

9.4. Livrarea se va face prin intermediul firmelor de curierat Fan Courier sau Urgent Cargus;

9.5. Dupa predarea coletului catre compania de curierat, clientul va fi notificat prin e-mail sau/si prin sms. Notificarea va include numele firmei de curierat si documentul de transport aferent comenzii.

9.6. Serviciul “Deschiderea coletului la livrare” permite deschiderea si verificarea vizuala (nu tehnica) a continutului coletului timp de maxim 5 minute inainte de a plati suma ramburs. Verificarea vizuala a produselor comandate se face obligatoriu in prezenta curierului. In cazul in care clientul constata ca produsul comandat nu este in stare perfecta, acesta are dreptul de a nu accepta coletul, completand un proces verbal de constatare in fata curierului. Daca clientul a achitat in avans costul produsului si decide sa returneze coletul, suma achitata va fi restituita clientului de catre ADDIEN in cel mai scurt timp posibil, fie prin transfer bancar in contul specificat pe formularul de retur, fie prin anularea/rambursarea platii direct din panoul procesatorului de plati online EuPlatesc (ceea ce presupune restituirea sumei achitate in acelasi cont aferent cardului cu care clientul a efectuat plata initiala in termenul stabilit de banca emitenta).

9.7. In cazul in care Clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni la adresa in ziua urmatoare, dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta. Daca nici la a doua incercare de livrare Clientul nu este gasit la adresa mentionata, produsul va fi returnat la sediul ADDIEN, Clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

9.8. ADDIEN nu accepta onorarea comenzilor prin transportatori indicati de catre Client. In acest contract, doar Vanzatorul poate avea optiunea alegerii transportatorului.

9.9. Factura fiscala constituie contract de vanzare-cumparare conform legislatiei in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea receptiei coletului si a produselor cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

9.10. ADDIEN isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de ADDIEN.

9.11. ADDIEN isi rezerva dreptul de a nu mai onora si expedia comenzi Clientilor care nu si-au indeplinit obligatiile contractuale, pecuniare sau de alta natura fata de ADDIEN.


10. GARANTIA PRODUSELOR

10.1. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

10.2. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie dupa factura fiscala si/sau dupa chitanta curierului/AWB. In cazul in care produsul defect ajunge neinsotit de aceste documente, vanzatorul il va returna solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

10.3. Garantia comerciala a produselor comercializate de ADDIEN este de 2 ani de la data livrarii produsului.

11.4. Drepturile Clientului ca si consumator prevazute in Legea nr. 449/2003, in special art. 9-14, sunt următoarele:

“Art. 9 - Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.

Art. 10 - In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acest produs, in condiţiile art. 13 şi 14.

Art. 11 - (1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.

(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:

- valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;

- importanta lipsei de conformitate;

- dacă cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.

(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facută in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.

(5) In cazul repararii produsului, in acesta vor fi montate numai piese noi.

Art. 12 - Notiunea fara plata, prevăzută la art. 10 şi 11, se refera la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare.

Art. 13 - Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

- daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;

- dacă vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;

- dacă vanzatorul nu a luat masura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fara inconveniente semnificative pentru consumator.

Art. 14 - Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora.”


11. RETURNAREA PRODUSELOR

11.1. „Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“ conf. O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice, care au achizitionat produsele livrate prin curier.

Produsele achizitionate din magazinul online ADDIEN pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice de la primirea acestora, cu respectarea conditiilor de retur de mai jos.

Clientul beneficiaza de retur GRATUIT doar pe teritoriul national si numai prin firmele de curierat FAN COURIER si URGENT CARGUS. Returul produselor din afara teritoriului Romaniei va fi suportat de catre client.

In cazul unui schimb repetat de marime / produs, clientul va beneficia de transport GRATUIT o singura data. Cheltuielile de returnare/re-expediere a unei comenzi pentru care s-a efectuat in prealabil un retur/schimb vor fi suportate de catre client.

11.2. Clientul este obligat sa notifice Vanzatorului intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la adresa 
office [at] addien.ro sau telefonic la numarul 0733578398 si sa le returneze impreuna cu formularul de retur in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea acestora. 

11.3. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Produsele purtate sau care prezinta defecte precum: lovituri, zgarieturi, etichete murdare sau rupte, urme de uzura prin purtare, urme sau miros de machiaj, deodorant, parfum, pete, crapaturi, rupturi, sau sunt utilizate in alte conditii decat cele prevazute in garantie si in instructiunile de intreținere, nu se pot returna.

Daca produsul este neconform, va fi trimis inapoi catre client, iar cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client.

11.4. Vanzatorul recomanda Clientului, pentru o desfasurare cat mai buna a procedurii de retur, pastrarea completa a ambalajului original si accesoriilor cu care este insotit produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produsului returnat, conform O.U.G. Nr. 34/2014.

11.5. In scopul onorarii cererii de retur este necesara completarea si semnarea de catre Client a formularului de retur disponibil pe https://www.addien.ro/media/Formular_de_retur.pdf si de a-l trimite impreuna cu produsul returnat.

11.6. Produsul returnat se expediaza de catre Client prin Fan Courier / Urgent Cargus, insotit de formularul de retur, la adresa SC Luxury Fashion Milano SRL, Str. Vistiernicul Stavrinos, nr. 25, bl. 155, sc. 3, ap. 127, Bucuresti, Tel.: 0733578398

11.7. Clientul poate returna GRATUIT produsele achizitionate din magazinul online ADDIEN doar prin Fan Courier / Urgent Cargus (pe teritoriul Romaniei), cu specificatia pe colet: „Plata la destinatar” (FARA RAMBURS).

ADDIEN nu accepta onorarea returnarii produselor prin transportatori indicati de catre Client sau orice retur expediat cu optiunea de ramburs. 

Returul produselor din afara teritoriului Romaniei va fi suportat de catre client.

11.8. Clientului care a notificat ADDIEN conform art 11.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor ajunge la sediul ADDIEN in maximum 14 zile calendaristice de la data primirii acestora, in caz contrar ADDIEN considerand cererea nefondata/invalida.

11.9. Clientul poate inlocui produsul achizitionat cu un alt produs cu o valoare egala sau mai mare decat valoarea produsului returnat. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, inlocuirea se va face o singura data, in limita stocului disponibil.

11.10. Rambursarea contravalorii produsului se va efectua doar prin transfer bancar in contul clientului, specificat pe formularul de retur, in cel mult 14 zile lucratoare de la data receptionarii returului. Clientul este rugat sa nu expedieze produsul de returnat cu ramburs. Orice colet trimis cu ramburs va fi refuzat.

11.11. Transportul produsului returnat, precum si retrimiterea produsului de inlocuit sunt oferite GRATUIT Clientului de catre ADDIEN (pe teritoriul Romaniei) doar prin Fan Courier, cu conditia ca acestea sa fie insotite de formularul de retur completat si semnat.

11.12. Orice retur care nu respecta Termenele si Conditiile ADDIEN va fi refuzat.


12. POLITICA DE RECLAMATII


Acordam maxima atentie clientilor nostri si suntem deschisi sa discutam despre orice nelamurire legata de serviciile si produsele noastre. 

In cazul in care aveti o sugestie, o reclamatie sau pur si simplu doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati telefonic la nr. 0733578398, prin e-mail la adresa office [at] addien.ro sau completand formularul din pagina noastra de contact https://www.addien.ro/index.php?route=information/contact.


Identitatea Comerciantului:

SC LUXURY FASHION MILANO SRL

CUI: RO34902075

Nr. reg. Comertului: J23/3778/2015

Adresa sediu social: Str. Drumul Fermei, Nr.69, Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov, cod postal 077160

Cont bancar: RO08INGB0000999905221986

Banca: ING BANK

Telefon: 0733578398

E-Mail: office [at] addien.ro


Reclamatiile trebuie sa contina numele, datele de identificare si contact ale clientului, inclusiv numarul de telefon, precum si descrierea aspectelor reclamate.

Daca ati trimis o reclamatie prin email si nu ati primit un raspuns imediat sau in termen de maximum 3 zile lucratoare, va rugam sa ne contactati telefonic sau sa va asigurati ca reclamatia dvs. a ajuns la noi.

In cazul prestarilor de servicii in conformitate cu OUG 49/2009, art. 27 (2) prestatorul de servicii trebuie sa va raspundă in termen de maxim 30 de zile calendaristice.

Daca nu sunteti satisfacut de raspunsul nostru, va puteti adresa Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului (A.N.P.C.), Bucureşti, Bd. Aviatorilor nr. 72, sector 1, cod postal 011865, Telefonul Consumatorului: 021-9551, e-mail: cabinet@anpc.ro, www.anpc.gov.ro.


13. FRAUDA

13.1. Vanzatorul nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare informatii referitoare la date confidentiale, parole personale sau conturi/carduri bancare, cu exceptia cazului in care CLIENTUL doreste returnarea unui produs si nu a comunicat numarul contului bancar pentru rambursarea contravalorii acestuia.

13.2. Clientul/Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

13.3. ADDIEN declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator/Client este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca reprezinta interesele Vanzatorului.

13.4. ADDIEN nu promoveaza SPAM-ul.

13.5. Clientul/Utilizatorul care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia.

13.6. Urmatoarele scopuri vor fi considerate tentativa de fraudare a site-ului si se va pune in mișcare cercetarea penala impotriva persoanelor responsabile:

- de a accesa datele de orice tip ale altui Utilizator/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda;

- de a altera sau altfel modifica continutul site-ului sau continutul expediat prin orice metoda de catre ADDIEN catre Utilizator/Client;

- de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul;

- de a accesa sau divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre ADDIEN catre Utilizator/Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.


14. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
 

Această Politică de Confidentialitate definește modul în care noi, LUXURY FASHION MILANO SRLCUI 34902075, J23/3778/2015, colectăm, stocăm și utilizăm datele dvs. personale când accesați sau interacționați cu website-ul nostru www.addien.ro și de unde obținem sau colectăm datele dvs.
Această Politică de Confidențialitate este aplicabilă din data de 25.05.2018.


Rezumat

Prezenta secțiune rezumă modul în care obținem, stocăm și utilizăm datele persoanelor vizate si are ca scop doar furnizarea unei imagini generale asupra politicii de confidențialitate. Aceasta nu este o descriere completa și este necesară citirea capitolelor adiționale prezente în acest document pentru completări.  

• Operatorul de date: LUXURY FASHION MILANO SRL, CUI 34902075, J23/3778/2015, website www.addien.ro.
• Cum colectăm sau obținem informații despre dvs.:  
- cand furnizati datele respective (prin inregistrarea unui cont pe site-ul nostru, prin efectuarea unei comenzi, prin completarea formularului de contact sau înscrierea la newsletter-ul nostru). 
- când accesati website-ul nostru, unele date sunt colectate prin intermediul cookie-urilor.

• Ce informații colectăm: nume, email, număr de telefon, adresă IP, informatii din cookie-uri, informaíi despre dispozitivul utilizat, informații despre modul în care utilizați website-ul nostru (ce pagini ați accesat), data/ora la care ați accesat website-ul nostru și pe ce ați dat click, locația geografică de la care ați accesat website-ul nostru (bazată pe adresa IP).
• Cum utilizăm datele dvs.: pentru scopuri de business și administrative (în special pentru a vă contacta), pentru a ne îmbunătăți afacerea și site-ul web, pentru a promova serviciile noastre, pentru a analiza utilizarea de către dvs. a site-ului nostru, în legătură cu drepturile și obligațiile noastre legale.
• Dezvăluirea datelor despre utilizatori către părți terte: minimul necesar pentru funcționarea afacerii, furnizori, în vederea respectării obligațiilor noastre legale și a oricărei obligații contractuale față de dvs.
• Cât timp sunt stocate informatiile dvs.: nu mai mult de 10 ani, în funcție de obligațiile noastre legale (ex. pentru a menține arhive contabile), sau orice altă bază legală pentru folosirea informațiilor (ex: consimțământ, obligații contractuale, interese legitime, stocarea informatiilor pentru analiza statistica). 
• Cum sunt securizate datele dvs.: prin utilizarea de soluții tehnice si organizatorice precum: stocarea de informatii pe servere securizate, criptarea transferurilor de date către și de la serverele noastre utilizând tehnologia SSL

• Folosirea de cookie-uri: site-ul nostru utilizează cookie-uri de funcționalitate și esențiale, de sesiune sau persistente.

 

Drepturile dvs. în legătură cu datele dvs. personale:

- aveti dreptul de a accesa datele dvs. și a primi informații despre utilizarea acestora;

- aveți dreptul de a cere corectarea și/sau completarea informațiilor;

- aveti dreptul de a cere ștergerea datelor;

- aveti dreptul de a restricționa utilizarea datelor;

- aveti dreptul de a primi datele într-un format portabil;

- aveti dreptul de a vă opune prelucrarii datelor dvs.;

- aveti dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs.;

- aveti dreptul de a vă îndrepta către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei date de contact pot fi consultate pe site-ul https://www.dataprotection.ro/


Detaliile noastre

Operator de date:

 

SC LUXURY FASHION MILANO SRL

CUI: RO34902075

Nr. reg. Comertului: J23/3778/2015

Adresa sediu social: Str. Drumul Fermei, Nr.69, Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov, cod postal 077160

Cont bancar: RO08INGB0000999905221986

Banca: ING BANK

Telefon: 0733578398

E-Mail: office [at] addien.ro


Dacă aveți întrebări cu privire la această politică de confidențialitate, vă rugăm să contactați operatorul de date.

Ce informații colectăm când vizitați website-ul nostru

Colectăm și folosim informațiile de la vizitatorii site-ului web în conformitate cu această secțiune și cu secțiunea intitulată “Dezvăluirea și utilizările suplimentare ale datelor dvs.”.

Informații despre log-ul serverului Web

Utilizăm un server al unei părți terțe pentru a găzdui site-ul nostru web, a cărui politică de confidențialitate este disponibilă aici: shorturl.at/iwFY4Serverul nostru web înregistrează automat adresa IP pe care o utilizați pentru a accesa site-ul nostru, precum și alte informații despre vizita dvs., cum ar fi paginile accesate, informațiile solicitate, data și ora solicitării, sursa accesulului la site-ul nostru de exemplu, site-ul web sau URL-ul (linkul) care v-a referit la site-ul nostru), versiunea browserului și sistemului de operare. Serverul nostru este localizat în Romania.

Temeiul juridic pentru prelucrare: respectarea obligațiilor legale (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Obligația legală: înregistrarea accesului la site-ul nostru web utilizând fișiere de tip log de server este o măsură tehnică pentru a asigura un nivel de securitate adecvat pentru a proteja informațiile colectate de pe site-ul nostru în conformitate cu articolul 32 alineatul (1) din Regulamentul general privind protecția datelor.

Utilizarea informațiilor din istoricul serverului de site web pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a îmbunătăți site-ul nostru web.

Utilizăm informațiile colectate din log-ul serverului nostru pentru a analiza modul în care utilizatorii site-ului nostru interacționează cu site-ul nostru web și cu caracteristicile acestuia. De exemplu, analizăm numărul de vizite și vizitatorii unici pe care îi primim, ora și data vizitei, locația vizitei, sistemul de operare și browserul utilizat.

Utilizăm informațiile colectate din analiza acestor informații pentru a îmbunătăți site-ul nostru web. De exemplu, utilizăm informațiile colectate pentru a modifica informațiile, conținutul și structura site-ului nostru web și a paginilor individuale, în funcție de ceea ce atrage cei mai mulți utilizatori și durata de timp petrecută pe anumite pagini de pe site-ul nostru.

Temeiul juridic pentru prelucrare: interesul legitim (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).


Cookie-uri si alte tehnologii similare

Cookie-urile sunt fișiere de date care sunt trimise de pe un site web către un browser pentru a înregistra informații despre utilizatori în diferite scopuri. Utilizăm cookie-uri esențiale și cookie-uri funcționale. Pentru informații suplimentare despre utilizarea cookie-urilor, consultați politica noastră privind cookie-urile, care este disponibilă aici: shorturl.at/crJL5

Puteți respinge unele sau toate cookie-urile pe care le utilizăm pe website-ul nostru prin modificarea setărilor browserului dvs., sau puteți dezactiva cookie-urile neesențiale utilizând instrumentul nostru de control al cookie-urilor, însă prin respingerea lor puteți afecta funcționarea website-ului sau unor caracterisitici ale website-ului. Pentru informații suplimentare despre modulele cookie, inclusiv despre modificarea setărilor browserului dvs., vizitați www.apti.ro/cookies/ sau consultați politica noastră privind cookie-urile.

Informațiile pe care le colectăm atunci când ne contactați

Colectăm și utilizăm informațiile de la persoanele care ne contactează în conformitate cu această secțiune și cu secțiunea intitulată Dezvăluirea și utilizările suplimentare ale informațiilor dvs.


E-mail

Când trimiteți un mesaj la adresa de e-mail afișată pe site-ul nostru, colectăm adresa dvs. de e-mail și orice alte informații pe care le furnizați în acel e-mail (cum ar fi numele dvs., numărul dvs. de telefon și informațiile conținute în orice bloc de semnătură din e-mail).

Temeiul juridic pentru prelucrare: interesul legitim (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Interes legitim: Pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru păstrarea evidenței corespondenței.

Temeiul juridic pentru prelucrare: este necesar pentru efectuarea unui contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Motivul pentru care este necesară prelucrarea: pentru efectuarea unui contractÎn cazul în care mesajul dvs. vizează furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de măsuri la solicitarea dvs. înainte de a vă furniza bunurile și serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informații despre astfel de bunuri și servicii), vom prelucra informațiile dvs. pentru a face acest lucru.

Transferarea și stocarea informațiilor dvs.

Utilizăm un furnizor de e-mail terț pentru a stoca e-mailurile pe care ni le trimiteți. E-mailurile pe care ni le trimiteți vor fi stocate pe serverul furnizorului nostru din Romania (UE).


Formular de contact

Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de contact, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, e-mail, numar de telefon. 
Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formularul de contact nu veti putea trimite formularul de contact si nu vom putea primi solicitarea dvs.

Temeiul juridic pentru prelucrare:

Interes legitim: pentru a raspunde la intrebarile si mesajele pe care le primim si pentru a pastra evidenta corespondentei.

Transferul și stocarea informațiilor dvs.

Mesajele pe care ni le transmiteti prin intermediul formularului nostru de contact vor fi stocate in interiorul Spatiului Economic European pe serverele furnizorilor de hosting.


Telefon

Când ne contactați prin telefon, colectăm numărul dvs. de telefon și orice informații pe care ni le furnizați în timpul conversației.

Nu înregistrăm apelurile telefonice.

Temeiul legal pentru prelucrare:

Interes legitim: pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru păstrarea evidenței corespondenței.

Temeiul legal pentru prelucrare: este necesar pentru efectuarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).


Posta

Dacă ne contactați prin poștă, vom colecta toate informațiile pe care ni le furnizați în orice comunicări poștale pe care ni le trimiteți.

Temeiul legal pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protecția datelor)

Interes legitim: pentru a răspunde la întrebările și mesajele pe care le primim și pentru păstrarea evidenței corespondenței.

Temeiul legal pentru prelucrare: este necesar pentru efectuarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare într-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Informațiile pe care le colectăm atunci când interacționați cu site-ul nostru

Colectăm și utilizăm datele de la persoane care interacționează cu anumite caracteristici ale website-ului nostrum.


E-Newsletter

Atunci când vă înscrieți la newsletter-ul nostru sau alegeți să primiți oferte sau informari de la noi prin introducerea adresei de e-mail și făcând clic butonul intitulat „Aboneaza-te”, colectăm adresa dvs de e-mail.

Temeiul juridic pentru prelucrare: consimțământul dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Consimțământul: vă dați consimțământul pentru a primi e-newsletter-ul nostru, înscriindu-vă pentru a-l primi, utilizând pașii descriși mai sus.


Comunicări de marketing

Bunurile și serviciile noastre

Puteți să vă înscrieți pentru a primi comunicări de marketing de la noi în legătură cu bunurile și serviciile noastre prin e-mail, mesaj text, telefon, postare.

Vă vom trimite comunicări de marketing în legătură cu bunurile și serviciile noastre numai dacă vă înscrieți pentru a le primi.

Temeiul juridic pentru prelucrare: consimțământul (articolul 6 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor).

Consimțământul: vă acordați consimțământul de a vă trimite informații despre bunurile și serviciile noastre prin înscrierea pentru a primi astfel de informații în conformitate cu pașii descriși mai sus.


15. Politica de utilizare a cookie-urilor


Această politică reglementeaza utilizarea cookie-urilor si stabilește temeiul legal al companiei LUXURY FASHION MILANO SRL, CUI 34902075, J23/3778/2015 pentru utilizarea cookie-urilor și tehnologiilor similare pe website sau pe sisteme care au legatură cu website-ul www.addien.ro . Această politică de cookie-uri este valabilă începând cu data de 25.05.2018.

Modulele de cookie „esențiale” sunt plasate automat pe calculator, laptop sau orice dispozitiv ce poate accesa sau actiona pe site-ul companiei. Cookie-urile "non-esențiale" și alte tehnologii similare sunt plasate numai pe computerul sau pe dispozitivul utilizatorului dacă si-a dat acordul explicit.

Despre cookie-uri

Ce sunt cookie-urile?

Fișierele cookie sunt fișiere text mici trimise de serverul unui site web către un navigator web (web browser: IE, Firefox, Opera), memorie RAM sau unitate de hard disk și apoi stocate acolo. Acestea pot fi utilizate cu scopuri diferite, cum ar fi: personalizarea site-ului web in functie de nevoile unui anumit utilizator, ajutarea unui utilizator să navigheze pe site-ul web, îmbunătățirea calitatii site-ului web pentru utilizator sau stocarea preferințelor utilizatorului și informațiilor de conectare.


Cookie-uri esențiale și neesențiale

Cookie-urile pot fi clasificate drept "esențiale" sau "neesențiale".

Cookie-urile esențiale: prezintă una dintre următoarele două caracteristici:
• sunt utilizate exclusiv pentru efectuarea sau facilitarea comunicării într-o rețea; sau

• sunt strict necesare pentru furnizarea unui serviciu online (de ex. site-ul nostru sau un produs/serviciu e pe site-ul nostru) solicitat de către dvs.

Cookie-uri neesențiale: Acestea nu se încadrează în definiția cookie-urilor esențiale deoarece nu sunt strict necesare pentru functionarea unui site sau a serviciilor oferite pe acesta, precum cookie-urile utilizate pentru analizarea comportamentul pe un site web (cookie-uri „analitice”) sau cookie-urile utilizate pentru afișarea de reclame.


Cookie-uri de sesiune si persistente

Cookie-urile pot fi de două tipuri: „de sesiune” și „persistente”, în funcție de perioada de stocare după plasarea lor în browserul dvs.

Cookie-urile de sesiune: rămân pe dipozitiv atâta timp cât navigatorul web este deschis. Acestea expiră când navigatorul web este inchis.

Cookie-urile persistente: expiră la un punct fix în timp sau dacă sunt șterse manual din navigatorul web.

Cookie-urile noastre sau ale părților terțe

Cookie-urile pot fi clasificate în două grupuri: cele care aparțin site-ului vizitat sau cele care aparțin părților terțe. Cookie-urile care aparțin site-ului nostru (primare): sunt cookie-urile plasate pe dispozitivul dvs. de către domeniul site-ului nostru.

Cookie-urile care aparțin terților: sunt cookie-urile plasate pe dispozitivul dvs. de către domenii ale unor site-uri care aparțin unor părți terțe. Informații adiționale se găsesc prin accesarea următorului site web www.allaboutcookies.org .


Cookie-uri esențiale

Acestea sunt cookie-urile strict necesare pentru funcționarea corecta a site-ului nostru sau pentru oferirea de servicii pe care le solictați folosind website-ul nostru. Utilizăm următoarele cookie-uri esențiale pe website-ul nostru:

- cookie-urile primare de sesiune care sunt introduse pentru a reține datele inserate de un utilizator când completeaza un formular de mai multe pagini online de pe site. Aceste cookie-uri sunt: sc_anonymus_id, UID, vuid, UIDR, wordpress_sec_, wordpress_logged_in_.

Temei legal pentru prelucrare: prelucrarea informațiilor despre utilizatori conținute în sau obținute prin intermediul cookie-urilor esențiale se realizează în baza intereselor noastre legitime [articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul General Privind Protecția Datelor (GDPR) cu caracter personal.

Interesele legitime: asigurarea funcționării corecte a site-ului și serviciilor online solicitate.

Cum se renunța la cookie-urile esențiale?

Cele mai multe tipuri de navigatoare web permit blocarea tuturor modulelor de tip cookie, inclusiv a cookie-urilor esențiale. De mentionat faptul ca daca sunt blocate toate cookie-urile, anumite componente si functii ale site-ului pot fi afectate.

Cookie-urile existente în cadrul navigatorul web pot fi șterse, prin selectarea opțiunii de ștergere a cookie-urilor din opțiunea de ștergere a datele de navigare.

Informații mai detaliate despre modul de acceptare și respingere a cookie-urilor, inclusiv instrucțiuni pentru anumite browsere, se afla in secțiunea de mai jos, intitulată „Cum se acceptă sau se resping cookie-urile”


Cookie-uri neesentiale

Utilizăm următoarele tipuri de cookie-uri neesențiale pe website-ul nostru:

• Cookie-uri funcționale

• Cookie-uri analitice (sau de performanță)

• Cookie-urile de targetare (sau publicitare)

Cookie-uri funcționale

Acestea sunt cookie-uri concepute pentru îmbunătățirea funcționalitatii site-ului. Acestea nu sunt strict esențiale pentru funcționarea corectă a site-ul web sau pentru serviciile solicitate pe acesta, sau sunt cookie-uri care servesc scopuri neesențiale, în plus față de scopul esențial. Utilizăm următoarele cookie-uri funcționale pe site:

APISID, CONSENT, GPS, HSID, LOGIN_INFO, PREF, SAPISID, SID, SSID, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC

Acceptarea sau respingerea cookie-urilor funcționale

Navigați spre secțiunea principală intitulată “Cum se acceptă sau se resping cookie-urile”.
Prelucrarea informațiilor personale despre utilizator, conținute sau obținute prin intermediul cookie-urilor funcționale.

Fundamentul juridic pentru prelucrare: prelucrarea informațiilor despre utilizatori conținute în sau obținute prin intermediul cookie-urilor esențiale se realizează în interese legitime (Articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul General Privind Protecția Datelor cu caracter personal(GDPR)). Vom prelucra datele personale doar dacă v-ați dat acordul să plasăm cookie-uri pe computerul sau dispozitivul dvs.
Interesele legitime: îmbunătățirea calității și functionalității site-ului web și furnizarea sau îmbunătățirea servciilor solicitate de pe site și analizarea informațiilor despre utilizatorii serviciului de chat live de pe site.


Cookie-urile analitice (sau de performanță)

Cookie-urile analitice (sau de performanță) urmăresc și colectează date despre ceea ce face un utilizator pe site-ul web accesat. Aceste cookie-uri nu sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului. Utilizăm următoarele cookie-uri analitice pe website-ul nostru:

- Cookie-urile primare SAU ale părților terțe, de sesiune SAU persistente, utilizate pentru analizarea accesului către și utilizarea website-ului nostru și a caracteristicilor acestuia.

Aceste cookie-uri sunt: _utma, _utmb, _utmc, _utmt, _utmz. Aceste cookie-uri expiră după închiderea sesiunii, după 6 luni, respectiv după 2 ani. Utilizăm cookie-uri de tip Google Analytics pe site. Cookie-urile Google Analytics ajută la înțelegerea modului în care interacționați cu website-ul, inclusiv cum a intrat un utilizatorul pe site-ul web, paginile accesate, cât timp și ce obiecte au fost accesate, locație (pe baza adresei IP. Cookie-urile Google Analytics utilizate pe site sunt: _utm.gif, r/collect. Aceste cookie-uri sunt cookie-uri de sesiune.

Informațiile colectate cu ajutorul modulelor cookie analitice sunt colectate în mod anonim.

Mai multe informatii:

Cookie-urile Google Analytics sunt clasificate drept cookie-uri primare, deoarece sunt stabilite de domeniul site-ului, deși Google colectează și procesează informații prin utilizarea Google Analytics. Informatii mai multe despre modul în care Google gestionează informațiile colectate prin intermediul Google Analytics, se află în politica de confidențialitate Google Analytics, disponibilă aici: https://support.google.com/analytics/answer/6004245 
Informații despre modul în care Google utilizează date din cookie-urile pe care le utilizează, se gasesc accesand 
www.google.com/policies/privacy/partners/

Acceptarea sau respingerea cookie-urilor analitice

Navigați spre secțiunea principală intitulată “Cum se acceptă sau se resping cookie-urile”.

Renunțarea la monitorizarea oferita de Google Analytics pe toate site-urile web în general se face urmand instructiunile de la aceasta adresă: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Prelucrarea informațiilor despre utilizator conținute în sau obținute prin intermediul cookie-urilor analitice
Fundamentul juridic pentru prelucrare: prelucrarea informațiilor despre utilizatori conținute în sau obținute prin intermediul cookie-urilor analitice în interese legitime [articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul General Privind Protecția Datelor cu caracter personal (GDPR).
Interesele legitime: analiza modului în care persoanele utilizează site-ul web pentru îmbunătățirea site-ului și business-ului.


Cum se acceptă sau se resping cookie-urile?

Există o serie de moduri diferite prin care se pot accepta sau respinge unele sau toate tipurile de cookie-uri și tehnologii similare. Unele dintre principalele metode de a face acest lucru sunt descrise mai jos:
Sunteți bineveniți să blocați utilizarea unora sau a tuturor cookie-urilor care sunt folosite pe website. Cu toate acestea, vă rugăm să conștientizați faptul că acest lucru poate afecta website-ul și funcționalitatea sa în mod parțial sau total.

De asemenea, trebuie să fiți conștient că ștergerea tuturor cookie-urilor din navigatorul web va șterge, de asemenea, toate modulele cookie care stochează preferințele dvs., de exemplu dacă ați acceptat sau nu utilizarea cookie-urilor pe un website sau orice cookie-uri care blocheaza alte cookie-uri.
Informații detaliate despre cookie-uri și setările browserului se pot gasi prin accesarea următorului link: http://www.allaboutcookies.org/


Acceptarea sau respingerea cookie-urilor

Configurarea browserului

Puteți accepta sau respinge unele sau toate modulele cookie (de exemplu, blocând toate modulele cookie ale părților terțe) ajustând setările browserului. Modul de efectuarea a acestui lucru se gasește accesand urmatoarele link-uri pentru cele mai populare navigatoare web:

- Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ro

- Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-browsing-search-download-history-firefox?redirectlocale=ro-US&redirectslug=Clear+Recent+History

-  Microsoft Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

- Apple Safari: https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=ro_RO.

Unele browsere, cum ar fi Chrome și Firefox, permit modificarea setărilor pentru navigarea în modul "incognito", limitând cantitatea de date introduse pe dispozitiv și ștergând automat toate modulele cookie persistente introduse pe dispozitiv când sesiunea de navigare se termina. Există, de asemenea, numeroase aplicații ale unor parți terțe care se pot adăuga în browser pentru a bloca sau administra cookie-urile.


Cookie-urile existente


Pentru a șterge cookie-urile care au fost plasate anterior în browser, trebuie selectata opțiunea de ștergere a istoricului navigării asigurandu-vă că opțiunea de ștergere sau de ștergere a cookie-urilor este activată atunci când se face acest lucru.

Google Adsettings Gestionarea anunțurilor personalizate se face accesand https://adssettings.google.com/ și prin:

- demarcarea opțiunii "Personalizare anunțuri" (adică prin asigurarea că acel comutator din partea de sus a paginii este setat la stânga/gri și nu la dreapta/albastru).

Alternativ, se poate instala un plugin gratuit pentru browser aici: https://support.google.com/ads/answer/7395996

Extensie a browserului pentru excluderea Google Analytics

Puteți renunța la Google Analytics instalând extensia pentru browser care este disponibila aici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout


16. Politica ANTI SPAM


16.1. Definiție

Spam-ul este definit ca fiind un E-mail nesolicitat cu conținut irelevant trimis unui număr mare de destinatari, de obicei având conținut publicitar. Așadar, publicitatea nesolicitată primită prin poșta, fie ea electronică sau scrisă, sau afișată pe site-uri trebuie să îndeplinească condițiile impuse de legislație.


16.2. Condiții de îndeplinit pentru a fi legale comunicările comerciale

Potrivit art. 12 din Legea nr. 506/2004 și art. 6 din Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic, este interzisă efectuarea de comunicări comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de apelare și comunicare, prin fax sau poștă electronică sau orice altă metodă  care folosește servicii de comunicații electronice destinate publicului (mesaje SPAM), cu excepția cazului în care destinatarul și-a exprimat, în prealabil, în mod expres consimțământul pentru a primi astfel de notificări.

Coroborate cu textele legale indicate mai sus, dispozițiile privind protecția datelor cu caracter personal impun în egală măsură comunicarea mesajelor cu caracter publicitar sau efectuate în scopuri de marketing și/sau vânzări.

Condiția comunicării unor astfel de texte este aceea de a obține consimțământul informat al destinatarului. Obligația obținerii acestui consimțământ se află în sarcina Expeditorului.

Consimțământul comunicat printr-un mesaj transmis prin poșta electronică este valabil exprimat dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) este expediat de către destinatar în mod direct;

b) subiectul mesajului este format din concatenarea textului “ACCEPT COMUNICĂRI COMERCIALE DIN PARTEA”, scris cu majuscule, și numele sau denumirea persoanei în numele căreia se vor transmite comunicările comerciale.

Destinatarul are dreptul ca oricând să poată revoca consimțământul acordat printr-o simplă notificare transmisă expeditorului, iar revocarea consimțământului prin mijloace electronice trebuie să producă efectele în cel mult 48 de ore de la comunicarea revocării.

Expeditorul are obligația de a implementa o procedură ușor accesibilă prin mijloacele electronice și fără costuri suplimentare, prin care Destinatarul își poate retrage consimțământul. Expeditorul trebuie să facă publică procedura de revocare a consimțământului pe pagina proprie de Internet si în cadrul mesajelor care conțin comunicări comerciale.

Comunicările comerciale trebuie să cuprindă cel puțin informații referitoare la expeditor: 

- denumirea completă;

- codul unic de înregistrare, după caz;

- sediul;

- numerele de telefon și fax;

- adresa de poștă electronică.

Comunicările comerciale oferite trebuie să respecte cel puțin următoarele condiții:

  • să fie clar identificabile ca atare;
  • ofertele promoționale să fie clar identificabile, iar condițiile care trebuie îndeplinite pentru accesarea lor să fie clar prezentate;
  • orice alte condiții adaptate la obiectul comunicării.

16.3. Măsurile luate de expeditor

Toate comunicările comerciale vor avea la bază consimțământul destinatarului, cu excepția situației în care legea prevede altfel.

Se vor implementa măsuri tehnice și organizatorice astfel încât consimțământul destinatarului să poată fi retras la fel de simplu cum a fost acordat.

Indiferent de situație, retragerea consimțământului își va produce efectele în cel mult 48 de ore de la trimiterea cererii de retragere.

Orice newsletter va avea o opțiune de dezabonare, iar orice mesaj electronic trimis va avea o modalitate de retragere a consimțământului, fie prin link, fie prin apel telefonic, fie prin sms sau oricare altă modalitate.

Expeditorul, în exercitarea rolului său de operator în raporturile cu destinatarii mesajelor publicitare și în scopuri de marketing / vânzări, se obligă să informeze operatorii asociați și/sau împuterniciții să respecte prezentele politici.


16.4. Consecințe

Nerespectarea prezentei Politici de către angajații expeditorului poate determina aplicarea sancțiunilor disciplinare, încetarea contractului de muncă, inclusiv recuperarea eventualelor prejudicii materiale de la persoanele vinovate.


17. FORTA MAJORA SI CAZUL FORTUIT

17.1. ADDIEN isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate, daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de ADDIEN care includ: incendii, explozii, inundatii, conditii meteorologice extreme, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

17.2. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.


18. LITIGII

18.1. Prin folosirea/accesarea site-ului sau al oricarui continut trimis de catre ADDIEN Clientului/Utilizatorului prin orice mijloc, acesta se declara de acord cu prezentul Document.

18.2. Orice litigiu aparut intre Utilizator/Client si ADDIEN va fi rezolvat prin cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile in vigoare.

18.3. Vanzatorul nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenelor si Conditiilor.

18.4. Prezentul Document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romaneasca.


18. DISPOZITII FINALE

18.1. In conformitate cu prevederile Codului Civil, ADDIEN isi rezerva dreptul de a efectua modificari ale prevederilor semnalate, precum si orice modificari asupra site-ului addien.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre Utilizator/Client in acest sens.

18.2. Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

18.3. ADDIEN isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

18.4. Fiind de acord cu aceste Termene si Conditii de utilizare a site-ului www.addien.ro, Utilizatorul/Clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea lor.